Reserveren

Knoflookfestival 2018

Het Roze Knoflook Festival van Lautrec
Ieder jaar wordt het roze knoflook seizoen geopend op de 1e vrijdag van augustus met het Fête de l’Ail Rose de Lautrec. Op die dag komen heel veel mensen uit de Tarn samen met toeristen en bezoekers vanuit alle delen van Zuid Frankrijk – allen tezamen vaak meer dan 10.000) om te genieten van kleurrijke défilés van de meer dan 50 verzamelde Gildes, de markt van regionale lekkernijen en van de nieuwe roze knoflook natuurlijk.
Er is een wedstrijd om de langste tros roze knoflook te maken (record is sinds 2012 22,71 meter lang!), er is een expositie van kunstwerken die nagenoeg uitsluitend zijn gemaakt van alle onderdelen van de knoflookplant: stelen, teentjes, bollen en velletjes.
Er is een markt waar allerlei regionale produkten worden verkocht, en er zijn processies van het ‘Gilde van de Roze Knoflook’ (waar Carlo van CAR L’EAU sinds 2007 ook ‘Chevalier’ is)  en vele gildes uit de verre omstreken. Een van de hoogtepunten van dit kleurrijke en smakelijke festival is het gezamenlijk nuttigen van een (of meer) kommetjes roze knoflooksoep op het middeleeuwse stadsplein. Daar wordt aan bijna 3.000 bezoekers soep uitgedeeld.

Knoflookfestival 2018